Košarka: Sixt Primorska z zmago v ligi za prvaka

V soboto so košarkarji Sixt Primorske začeli boje v Ligi Nova KBM za prvaka, ki bo razporedila ekipe pred vstopom v končnico. Na prvem preizkusu so izbranci Jurice Golemca na gostovanju na Polzeli odpravili tamkajšnje Hopse (81:63).

Že v uvodu ponovitve nedavnega finala pokalnega tekmovanja so koprski tigri pokazali, da jih ne zanima nič drugega kot zmaga. Po zaslugi dobre obrambe so ob koncu tretje minute povedli z 10:3, nakar je domači trener Boštjan Kuhar nemudoma segel po minuti odmora.

Ta je njegovim varovancem dobro dela. Hopsi so namreč po vrnitvi na parket strnili svoje vrste pod obročem, dobro onemogočali igro tekmecev ter se hitro približali. Milojko Vasilić, ki je poprej s tremi visokoletečimi zabijanji dvignil na noge zbrano občinstvo, je na začetku zadnje minute prve četrtine še znižal na 18:21 in 20:24, nato pa so Primorci dokončno prevzeli vajeti igre v svoje roke.

Sredi 15. minute je Tadej Ferme zadel svojo drugo trojko, po kateri je prednost Sixt Primorske poskočila na 15 točk (37:22). Do konca dvoboja se nato gostitelji bližje kot na 11 točk niso uspeli približati.

V dresu Sixt Primorske je bil na koncu s 13 točkami najboljši Lance Harris. Z 11 točkami mu je sledil kapetan Alen Hodžić, po 10 pa sta jih dodala še Marko Jagodić-Kuridža in Marjan Čakarun. Slednji je za dvojnega dvojčka ujel še 10 žog, medtem ko se je ta le za točko izmuznil Žanu Marku Šišku (9 točk, 10 podaj).

Naslednji preizkus primorsko zasedbo čaka v torek, ko bo ta gostovala v Beogradu. Na predzadnji tekmi rednega dela Lige ABA 2 – Primorci se bodo ne glede na razplet v polfinale podali kot prvouvrščena ekipa – se bo ob 17. uri pomerila s tamkajšnjim Dynamicom. V soboto ob 19.00 bo nato v Areni Bonifika sledila vnaprej odigrana tekma državnega prvenstva s Helios Sunsi.

FOTO: KK Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni članki