Pustovanje na Obali

Prvo soboto v marcu bo v slovenski Istri veselo: pričel se bo namreč že 11. Istrski karneval. Pustno rajanje za otroke se bo v Kopru in Izoli pričelo že dopoldne, popoldne pa nadaljevalo tudi v Portorožu. Ponovno se v Koper vrača tudi tradicionalna Istrska pustna povorka. Pustno rajanje se bo zvečer nadaljevalo v Kopru v šotoru pri stadionu Bonifika z Ansamblom Modrijani v piranskem Tartinijevem gledališču pa nas čaka XVII. Veliki pustni plesV Portorožu bomo pustovali tudi v nedeljo in »skočili v poletje«: z latinsko-ameriškimi ritmi nas bodo zabavali brazilski glasbeniki skupine Salsa Street Orchestra, pridružili pa se jim bodo tudi plesalke in capoeiristi skupine Ipanema Show, ki bodo ustvarili pravi brazilski plesni spektakel. Poskrbljeno bo tudi za pester otroški program in slastne pustne dobrote.

Veselo bo tudi na podeželju. V Pobegih bo v soboto zvečer Tradicionalno pustovanje z Majko in Ne me jugat, v Kubedu bodo na pustni torek imeli povorko po vasi, prav tako bodo vaško povorko imeli na pustni torek v Gračišču, medtem ko bodo tradicionalno vaško povorko v Rakitovcu pripravili v soboto dopoldne, v Zazidu pa v soboto popoldne. Vaška povorka bo tudi v Šmarjah, v nedeljo, s pričetkom ob 12.30. Na Škofijah bo v nedeljo ob 15. uri pustno rajanje za otroke, prav tako se bodo mlade maškare lahko zabavale na otroškem pustovanju, ki bo na pustni torek popoldne v dvorani zadružnega doma v Dekanih. V Dekanih bodo na pustno sredo kot že tradicionalno pripravili simbolični pokop pusta. Pust bomo na isti dan pokopali tudi na Belem križu.

Več o Istrskem karnevalu na povezavi: http://www.istrski-karneval.si/sl/program2019

Pustovanje tudi v Portorožu

Maškare bodo letos v Portorož priklicale poletje in vse brezskrbno, kar poletje prinaša. Pustna zabava z brazilskim plesnim spektaklom in latinsko-ameriški ritmi. Pisani krofi, fritule in kroštole ter pester otroški program.

Pustne maske bodo v nedeljo, 3. marca, v Portorož priklicale vroče, poletno vzdušje. Na portoroški ploščadi se bo poletno obarvano pustovanje z naslovom Skoči v poletje pričelo že ob 11. uri, ko bo na stojnicah oživela ponudba s pustnimi dobrotami. Kraljevali bodo topli in slastno dišeči krofi z različnimi nadevi, najmlajše bodo navdušili posebni pisani krofiTuristično združenje Portorož pa bo brezplačno razdelilo kar tisoč mini krofkov. Manjkale ne bodo niti tradicionalne fritule in kroštole.

Zabavni program, ki ga bo povezovala simpatična Lara Pirc, se bo pričel ob 14. uri. Otroke bodo navdušili razigrani animatorji, ki bodo pripravili pustno zabavo s Petrom Panom in Zvončico. Najmlajši se bodo lahko prepustili izvirnim poslikavam obraza ali pa uživali v izdelovanju mask na ustvarjalni delavnici.

Ob 15.30 bo z latinsko-ameriškimi ritmi ozračje segrela desetčlanska brazilska zasedba vrhunskih glasbenikov Salsa Street Orchestra. Pustno zabavo pa bodo do vrelišča pripeljali Ipanema Show Do Brasil, profesionalni brazilski plesalci in plesalke v atraktivnih kostumih, ki bodo pripravili pravi spektakel značilnih folklornih brazilskih plesov in capoeire.

Pustne maske se bodo lahko med 14.30 in 17.30 brezplačno fotografirale na fotostojnici in domov odnesle prikupen spominček na pustno zabavo.

 

 

Sorodni članki