Rokomet: Poraz v Ivančni Gorici

Ekipa RD Koper se odpravila na gostovanje k ekipi SVIŠa iz Ivančne Gorice. V prejšnjem krogu so v domači Bonifiki premagali ekipo Dola, Goričani pa so v gosteh morali priznati premoč Dobove. Z zmago bi se s tem varno zasidrali med najboljših šest državnega prvenstva, ki vodi v končnico za prvaka.

Tekmo so odlično začeli domači rokometaši in že v uvodnih minutah tekme povedli za dva zadetka, 4 : 2. V prvih 10.minutah tekme so naredili kar osem teničnih napak, kar jih je tudi stalo takega zaostanka. V obrambi so bili nekoliko nezbrani ter gostom dopustili do lahkih zadetkov. Nekoliko v krču pa so bili tudi vratarji. Sicer so obranili tri najstrožje kazni, a le en strel iz igre. Gostitelje so lovili praktično celoten prvi polčas in uspeli uloviti šele ob izteku polčasa, ko je za 12 : 12 zadel Marko Matijašević.

V drugem polčasu se je nadaljevala igra gol za gol. Gostje so koprčane skozi cel polčas držali v rahli rezultatski prednosti. V nadaljevanju tekme je bila obramba nekoliko nezbrana in gostiteljem dopustila veliko zadetkov iz krilnih položajev. V napadu so naredili preveč nepotrebnih napak ter bili brez pravih idej. Vsekakor se nam je poznala odsotnost Nina Grzentiča in Janeza Gučka.

35 sekund pred koncem tekme so imeli priložnost za izenačenje, ampak je nismo dobro izkoristili. Nič ni še izgubljeno, možnosti za končnico za prvaka so še odprte.

V naslednjem krogu bo v domači Bonifiki gostila ekipa Jeruzalem Ormoža. Tekma je na sporedu v soboto, 23.2., ob 19.uri. Zmaga je nujna!

Sorodni članki