Sanremo 2019: četrti večer

Na petkovem večeru so izvajalci nastopili v duetih s posebnimi gosti. Pesmi so odpeli v prirejeni in prearanžirani različici ter se na koncu potegovali za posebno nagrado najboljšega dueta. Po glasovanju sta nagrado prejela Motta in Nada za izvedbo pesmi “Dov’e’ l’Italia”.

Kot edini glasbeni gost je nastopil italijanski rocker Luciano Ligabue

Tokratni večer je minil s samo enim glasbenim gostom, saj se jih je že pri duetih predstavilo 24.  Luciano Ligabue je požel par nekaj zanimanja tako v medijih, kot tudi med prisotnimi oboževalci, ki so ga čakali pred gledališčem. Kako bo potekal njegov nastop je bila (ćeprav za nas povsem nerazumljivo) skrbno varovana skrivnost. Predstavniki medijev z akreditacijo za glavni press center imajo ponavadi možnost si ogledati vaje in generalko, kar pa za Luciana Ligabuea ni veljalo. Novinarji so morali zapustiti gledališče in na hodniku je bilo kar nekaj hude krvi tako, da so morali celo postaviti nekaj policistov pred vhod na parter.

Gledanost

Predzadnji večer si je ogledalo največ 11.170.000 gledalcev, kar je v povprečju preko 300 tisoč več kot v četrtek. V prvih štirih večerih ima prireditev sicer nekaj manj gledalcev kot lani, vendar so podatki še vedno v meji pričakovanega, moramo pa računati tudi na dejstvo, da se je oddajanje audio in video vsebin letos preselilo tudi na nove digitalne medije, česar v prejšnjih letih vsaj v takem obsegu ni bilo.

Sorodni članki