Sanremo 2019: V tiskovnem središču poteka tiskovna konferenca

V tiskovnem središči gledališča Arison v Sanremu pravkar poteka tiskovna konferenca s strani organizatorjev Festivala, kjer bodo predstavili rezultate včerajšnjega uvodnega večera ter naznanili, kaj se bo na odru dogajalo danes. Kot je znano, bosta današnji in jutrišnji večer bolj sproščena, saj nastopa samo polovica izvajalcev, kar pa daje več časa za zabavno vsebino.

Uvodni večer si je ogledalo največ 15.662.000 milijonov gledalcev. Največja gledanost je bila sredi večera, ko sta na odru nastopila Giorgia in Claudio Baglioni. Sicer nekaj kritike je s strani medijev letelo na dejstvo, da je bilo preveč glasbe in premalo zabavne vsebine, še posebej s prisotnostjo dvhe najbolj aktualnih italijanskih komikov, Claudia Bisia in Virginie Raffaele. Zanimivo je, da ta isti mediji so prejšnja leta ostro kritizirali avtorje Festivala, da je bilo premalo glasbe…


Claudio Baglioni

Na današnjem večeru se bodo kot gostje predstavili Fiorella Mannoia, lanskoletna sovoditeljica Michelle Hunziker, Marco Mengoni, Pippo Baudo, komični duo Pio e Amedeo in Riccardo Cocciante.

Ta večer bodo tudi podelili posebno nagrado, katero po prejel pred 4 leti preminuli neapeljski kantavtor Pino Daniele.


Pino Daniele


Virginia Raffaele


Claudio Bisio


Teresa De Santis

Sorodni članki