Sanremo 2019: Drevi uvodni večer Festivala

V Sanremu je vse pripravljeno za današnji uvodni večer. Predstavilo se bo 24 izvajalcev, ki se bodo potegovali za zmago na sobotnem večeru. Tokrat bo po besedah organizatorjev največji oder do sedaj, saj so pri načrtovanju scenografije izkoristili vsak kvadratni centimeter. Med drugim je zanimivo, da so se letos odpovedali ekranom v ozadju (LED videowall) in uporabili projektorje, vse svetlobne igre pa so zaupali izključno reflektorjem. V živo pa je to videti resnično impresivno.

Na delu v Sanremu pa niso samo izvajalci, voditelji in tehniki, ampak tudi novinarji. Poleg domačih medijev je na Festivalu prisotnih kar nekaj predstavnikov tujih medijskih hiš, ki so prisotne z več kot 100 novinarji.


Sprehod po press centru tik pred tiskovno konferenco

Glede samega poteka večera se bo danes predstavilo vseh 24 izvajalcev. Med gosti se bodo na odru zvrstili Andrea Bocelli s sinom Matteom ter italijanska pop pevka Giorgia. Med drugimi se bosta na odru predstavila lanskoletni sovoditelj Pierfrancesco Favino in igralec  katera bosta točko posvetila starejši italijanski zasedbi Quartetto Cetra.

Takoj po glavnem večeru bo na sporedu še zabavna oddaja Dopofestival. Letos jo bodo vodili Rocco Papaleo, Anna Foglietta in Melissa Gretta Marchetto.

Sorodni članki