Sanremo 2019: Uvodna tiskovna konferenca

Danes popoldan se je v Press centru Roof Ariston odvila prva tiskovna konferenca, kjer so na grobo predstavili nekaj podatkov o letošnjem festivalu. Kot je znano se bo prireditev odvijala od torka 5. do sobote 9.februarja. Predstavilo se bo 24 izvajalcev, ki se bodo potegovali za končno zmago. Glede na lansko prireditev se je število nastopajočih povečalo iz 20 na 24, vendar so letos ukinili kategorijo neuveljavljenih izvajalcev. Le-to so v obliki predizbora izpeljali v decembru in dva najboljša sta se uvrstila neposredno na festival in se bosta tako enakovredno borila za zmago.

Nastopi in glasovanje bodo potekali po sledečem postopku:
1. večer – torek, 5. februar:
Nastopilo bo vseh 24 izvajalcev. Glasovalo se bo preko televotinga (40%), akreditirani novinarji v press centru (30%), žirija po regijskih centrih (30%).

2. večer – sreda 6. februar:
Nastopilo bo 12 izvajalcev. Glasovalo se bo preko televotinga (40%), akreditirani novinarji v press centru (30%), žirija po regijskih centrih (30%).

3. večer – četrtek 7. februar:
Nastopilo bo preostalih 12 izvajalcev. Glasovalo se bo preko televotinga (40%), akreditirani novinarji v press centru (30%), žirija po regijskih centrih (30%).

4. večer – petek 8. februar:
Nastopilo bo vseh 24 izvajalcev s prearanžirano skladbo ter z glasbenim gostom. Glasovalo se bo preko televotinga (50%), akreditirani novinarji v press centru (30%), častna žirija (20%).

5. večer – sobota 9 . februar:
Nastopilo bo vseh 24 izvajalcev. Glasovalo se bo preko televotinga (50%), akreditirani novinarji v press centru (30%), častna žirija (20%). Prvi trije se uvrstijo v drugi krog. Novi in do tedaj prejeti glasovi se seštejejo in tako dobimo zmagovalca.

Več o dogajanju na posamičnem večeru bo znano vsak dan sproti na dopoldanski tiskovni konferenci…

Sorodni članki