Kronika: 30.01.2019

V Jagodju je nekdo vlomil v hišo, kjer je vse premetal, zatem pa ukradel Garmin navigacijo, povečevalno steklo – lupo, daljnogled in nekaj steklenic alkoholnih pijač. Škode je za približno 1000 evrov.

Na PP Piran se je zglasil 80-letni domačin, ki je policistom opisal tatvino. Ob 9.30 sta v njegovo stanovanje prišli dve ženski. Pod pretvezo da nudita brezplačno masažo, sta vstopili v stanovanje. Pri tem ga je ena masirala, druga pa iz dveh kuvert v predalu omare v spalnici ukradla denar. Prva je stara približno 30 let, oblečena je bila v svetla oblačila (bel plašč ali bunda), druga pa približno 50 let, oblečena v temna oblačila, visoka okoli 160 cm, nekoliko močnejše postave, temnih las, govorila je hrvaško. Osumljeni sta kaznivega dejanja velika tatvina.

Policisti so v Portorožu ponoči zasegli dva mopeda. Najprej 15-letniku moped Piaggio ZIP 25 4T, z z nameščeno reg. tablico, ki ne pripada vozilu, moped pa je od 23.10.2018 odjavljen iz prometa. Odrejen je bil izredni tehnični pregled vozila. Zatem pa še 16-letniku, ki je vozil moped Piaggio brez registrskih tablic. Tudi v tem primeru je bil za moped odrejen izredni tehnični pregled. Obema sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.36 smo bili obveščeni, da na koncu izolske obvoznice pred krožiščem stoji vozilo, naprej po cesti pa hodi starejši moški. Policisti so ugotovili, da je 90-letnemu moškemu z okolice Kopra verjetno zmanjkalo goriva. Vozilo so umaknili z vozišča, voznik pa je bil deziorentiran. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnico. Ker je imel vozniško dovoljenje pretečeno, so mu ga odvzeli.

Sorodni članki