Veslašli klub Piran vabi na Šolo veslanja

Širjenje športnega načina življenja med mladimi je zelo pomembno in tega se v Veslaškem klubu Piran zelo dobro zavedamo. Zato že vrsto let organiziramo ŠOLO VESLANJA, s katero želimo čim večjemu številu mladim omogočiti, da se spoznajo z zdravim in vsestransko koristnim športom, katero veslanje nedvomno je.

Ker pa se tudi zavedamo, da je praksa boljša od same teorije že vrsto let odlično sodelujemo z vsemi osnovnimi šolami v Občini Piran. Z obiski pri urah športne vzgoje ponudimo učencem in učenkam možnost, da se na veslaških simulatorjih preizkusijo v prvih zaveslajih. Vsi so seveda tudi vabljeni, da nas obiščejo v klubu ter tako v živo spoznajo veslaško opremo (različne čolne, vesla,…) ter kako potekajo treningi tako na vodi kot v telovadnici.

Polek sodelovanja z osnovnimi šolami se redno udeležujemo tudi raznih družabno-športnih dogodkov in prireditev v Piranski občini (Solinarski praznik, Praznik športa,…). Tako otrokom kot njihovim staršem predstavimo veslanje kot zdrav šport, kjer otrok razvija tako telo (fizična moč, vzdržljivost, ravnotežje) kot duha (vztrajnost, samozavest,…).

V letu 2018 se je s piransko šolo veslanja srečalo skoraj 500 mladih dečkov in deklic od 10. do 14. leta starosti. Preko srečanj pri šolskih urah športne vzgoje in obiskov na samem sedežu Veslaškega kluba Piran v krajinskem parku Sečoveljskih solin so se mladi spoznali z veslanjem na veslaških simulatorjih ter se imeli možnost usesti v pravi veslaški čoln ter se preizkusiti v prvih zaveslanjih. Podrobneje so spoznali veslaško opremo ter rekvizite potrebne za opravljanje zahtevnih veslaških treningov.

Uspešnost piranske šole veslanja potrjuje tudi dejstvo, da se vsako pomlad in poletje veliko otrok odliči preživeti poletne dni v znamenju veslanja. Najbolj vztrajni in odločni se kasneje pridružijo rednim treningom ter se z ostalimi tekmovalcu udeležujejo veslaških regat.

Sorodni članki