Sanremo 2019: vse pripravljeno na 69. Festival

Pri sosedih je vse nared za 69. sanremski festival, ki se bo odvijal od 5. do 9. februarja. Ekipa italijanske televizije RAI vsako leto že prve dni januarja zasede prizorišče tega glasbenega dogodka in rezultat je tehnično (pa ne samo…) dovršen spektakel. Ta bo tudi letos potekal v petih večerih. Vodil ga bo drugo leto zapored italijanski kantavtor Claudio Baglioni, na odru pa mu bosta v vlogi sovoditeljev delala družbo Claudio Bisio ter Virginia Raffaele.

Že od petka, 1. februarja bo na prizorišču tudi naša ekipa, katera bo v objektiv fotoaparata in telefona (tehnologija gre pač naprej) pridno beležila 10-dnevno dogajanje.

Med drugim je veliko prahu v tem predfestivalskem obdobju dvignila novica o honorarjih voditeljev. Baglioni naj bi prejel nekje okrog 700 tisoč evrov, Bisio 400 tisoč, medtem ko Virginia Raffaele okrog 350 tisoč. Novica je seveda sprožila val ogorčenja med uporabniki spleta in sledilo je nič kaj malo komentarjev na socialnih omrežjih, da je to absolutno preveč za 5 dni dela oz “zabave”. Seveda kot prvo, je izvedba takega festivala kar naporna zadeva. Že na lastno kožo smo preverili, da je tisti teden tak ritem, da smo po povratku domov potrebovali kar nekaj dni, da smo spet padli v domači vsakdan. No, kot drugo pa verjamemo in vemo, da za tak projekt, od prvega praznega belega lista, ko se postavljajo temelji, do zaključnega večera ko ugasnejo kamere oz do nedelje, ko konča zaključna tiskovna konferenca, potrebujemo kak dan več od petih.


Tako naj bi izgledal oder letošnjega festivala…

Skratka, vabljeni pred TV zaslone med 5. in 9. februarjem…

Sorodni članki