Kronika: 24.12.2018

21. 12.
V petek, 21. 12. 2018, ob 17.30, je bila na kolesarski stezi ob mestnem parku Koper (med Koprom in Semedelo) prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena peška in za enkrat neznani voznik kolesa. Oškodovani kolesar, po opisu moški, star približno 50 let, je po trčenju s peško odpeljal proti Kopru. Zaradi razjastitev nekaterih okoliščin prometne nesreče, za katero je odgovorna peška, prosimo očividce oz. kolesarja, da pokličejo policijo na 113 oz. se zglasijo na Postaji prometne policije Koper.

22. 12.
V Piranu je nekdo vlomil v lokal in iz blagajne ukradel 50 evrov blagajniškega minimuma. Nekdo je vlomil tudi v izolski lokal, od koder je odnesel kovinsko škatlo z odštevalnikom časa, v kateri so bile biljard krogle in 25 eurov gotovine.

Ob 23.30 je v Ankranu na parkirišče pripeljal voznik z Mercedesa in pri tem skoraj trčil v pešca. Policisti so ustavili 28-letnega domačina, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilu je pretekla registracija, voznik pa je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

23. 12.
Ponoči so v Portorožu 26-letniku z okolice Ljubljane štirje moški odvzeli kontaktne ključe osebnega avtomobila, mobilni telefon znamke Huawei in denarnico (ki jo je kasneje našel odvrženo). Štirje neznani storilci so utemeljeno osumljeni storitve kaznivega dejanja velike tatvine (po čl. 205/I-3 KZ-1). Policisti okoliščine še preverjajo.

V Kopru so ponoči vlomili v avtopralnico in ukradli siv neregistriran osebni avto R. Clio 1.2, let. 1998 (KP 94-85P). V vratih vozila so bili ključi.

24. 12.
V Portorožu je nekdo vlomil v poslovni objekt. Ukradel je sef – depozitni trezor, v katerem je bila gotovina. Ponoči so vlomili tudi v pisarno v Seči, od koder so odnesli gotovino, izkupiček lokala zadnjih nekaj dni.

Ob 10. uri smo bili obveščeni, da so na Muzejskem trgu na pošti našli sumljiv paket. Paket je brez naslovnika in pošiljatelja. Gasilci in policisti so kraj zavarovali. Na kraj prihajajo bombologi iz Specialne enote Generalne policijske uprave.

Sorodni članki