Kronika: 27.03.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 32 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli 227 klicev. Obravnavali so eno prometno  nesrečo,  v  kateri  je  nastala  premoženjska  škoda,  in  tri s poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, eno tatvino in eno  poškodovanje  tuje  stvari.  Dvakrat  so  intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

Ob  11.47  je  bila prometna nesreča v Izoli. 45-letna domačinka je peljala osebni  avto preblizu desnemu robu, zato je trčila v betonsko oviro in nato v  parkirano  osebno  vozilo.  Pri  trčenju se je lažje poškodoval 10-letni otrok v vozilu, ki ni bil pripet z varnostnim pasom. Izdan plačilni nalog.

Popoldan je na PP Koper moški prijavil, da je raznašal pošto v Ankaranu. Ko je  predajal  pošto starejšemu moškemu, je nanj skočil večji pes mešanec in ga  ugriznil  desno  roko.  Danes  je  obvestil svojega zdravnika, ki mu je dejal,  da  naj  rano  opazuje,  v  primeru  vnetja  pa naj gre na urgenco. Preveril  je tudi na NIJZ, kjer so mu povedali, da je pes redno cepljen. Po ugotovljenih  vseh  okoliščinah  sledi  ustrezen  dokument na VURS in hitri postopek po ZZZiv.

Ob 14.06 se je v tunelu Dekani sprožil alarm zaradi previsokega tovora, zato je bil zaprt tunel. Eden od tovornjakov se je ustavil, drugi je zapeljal do predora in nato odpeljal v rdeče luči tunela naprej proti Črnem kalu, zatem pa prevozil še tunel Kastelec, ki je bil zaprt z rdečimi lučmi. Vozniku tovornega vozila s priklopnikom, državljanu Češke, je bila izdana globa za vožnjo skozi rdečo luč. Vozniku tovornega vozila, državljanu Poljske, ki je bil pred tunelom Dekani, zaradi katerega se je sprožil alarm (višinska zapora), policisti niso uspeli ugotoviti kršitve.

V  Luciji  je  nekdo  popoldan izpred bloka ukradel zaklenjen moped, znamke Tomos Avtomatic, reg. KPZL-88, vreden 500 evrov.

Popoldan  je  voznik  osebnega  avtomobila  v  Kopru  trčil  v  količke  na pločnikih,  na  pločniku  so  ostali  deli  vozila, voznik pa je odpeljal s kraja.  Zatem  je  isti  voznik  poškodoval  še  dva  parkirana avtomobila. Policisti  so  voznika,  52-letnega  državljana  BiH,  ki začasno prebiva v Kopru,  izsledili  na  enem  od  bencinskih  servisov. Poškodovan je bil po glavi,  zato  je  bil poklican na kraj zdravnik, ki mu je nudil prvo pomoč. Odrejen  preizkus  alkoholiziranosti je pokazal 0,80 mg/l, odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Na Beblerjevi v Kopru je nekdo vlomil v stanovanje, vendar ni nič odnesel.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali državljan Slovenije,  ki je na območju prehodnega mesta Mlini prečkal državno mejo iz Republike  Slovenijo  proti  Republiki  Hrvaški  na  nedovoljen  način.  Po nedovoljenem  izstopu  iz  Slovenije  ga je ustavila hrvaška policija in ga vrnila  v  Slovenijo.  Oseba  je kršila določila 45. člena, 1. odstavka, 3. točke ZNDM-2, za kar je bil izdan plačilni nalog.

Sorodni članki