Kronika: 12.03.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 33 nujnih  primerih in na številko 113 prejeli 183 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami.  S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin. Dvakrat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

Popoldan so policisti v Luciji prijeli 56-letnega domačina, odvisnika od prepovedanih drog, ki je ukradel dve jakni, na različnih mestih razgrajal in grozil. Razbijal je tudi na policijski postaji, pregledal ga je zdravnik, vendar je zavračal zdravniško pomoč. Sledi mu kazenska ovadba.

V Izoli so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti 57-letnemu vozniku. Rezultat je bil 0.64 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Danes dopoldan nam je občanka sporočila, da v Kopru voznica osebnega avtomobila ni ustavila pred prehodom za pešce, ko je bila sama že na prehodu. Poleg tega je voznica med vožnjo uporabljala mobilni telefon. Po zbranih vseh informacijah bo zoper kršiteljico uveden hitri postopek.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24ih urah so policisti obravnavali enega državljana Albanije za nedovoljen prehod državne meje. Vrnjen je bil na Hrvaško.

Sorodni članki