Kronika: 11.03.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 31 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli 132 klicev. Obravnavali so tri prometne  nesreče,  v katerih je nastala premoženjska škoda, zasegli so eno vozilo.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali en vlom in eno tatvino. Enkrat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

V Seči so policisti zasegli osebni avto 53-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog po 56/8-1-3 ZVoz-1.

V Izoli je nekdo vlomil v parkirano manjše tovorno vozilo. S sedeža je ukradel delavsko orodje v vrednosti 1000 evrov.

Ob 22.40 smo dobili obvestilo, da je v Luciji na avtobusu potnik, ki razbija in kriči. Policisti so ugotovili, da je 41-letnik prišel do avtobusa in začel tolči po vozilu. Voznik ga je skušal umiriti, vendar ga je razgrajač začel žaliti in ga udaril z ročno torbico, zatem pa je udaril po vetrobranskem steklu, ki se je razbilo. Ob prihodu policistov na kraj se ni pomiril in je kljub opozorilom nadaljeval z kričanjem in mahanjem z rokami, zato mu je bilo odrejeno pridržanje po 109/2 ZP. Sledi mu kazenska ovadba za poškodovanje tuje stvari, zaradi kršitve javnega reda in miru pa mu je bil izdan plačilni nalog po 6/1 in 7/2 ZJRM.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24ih uran nismo obravnavali oseb, ki bi nedovoljeno prestopile državno mejo med Slovenijo in Hrvaško.

Sorodni članki