Futsal reprezentanca do 19 let z dvema tekmama na Škofijah

Futsal reprezentanca Slovenije do 19 let bo v zadnjem tednu meseca februarja odigrala prijateljski tekmi proti vrstnikom iz Italije. Obe srečanji bosta v Športni dvorani Burja na Škofijah. Prva bo na sporedu v ponedeljek, 24.2., druga pa dan za tem.

Prijateljski tekmi U19:

24. 02. 2020 ob 18:30
Slovenija – Italija

25. 02. 2020 ob 17:30
Slovenija – Italija

Reprezentanca se bo zbrala v soboto, 22.02., ob 10.45 na Škofijah.

Selektor Andrej Dobovičnik je obelodanil seznam igralcev, na katere računa:

Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije), Žiga Kneževič Mrak (KMN Bronx Škofije), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Davor Stanišič (KMN Bronx Škofije), Gašper Trdin (FC Litija), Vid Kos (FC Litija), Nik Okorn (FC Litija), Aljaž Goznik (KMN Slovenske gorice), Tilen Rajter (KMN Slovenske gorice), Marko Bračko (KMN Slovenske gorice), Miha Car (ŠD Extrem), Žiga Tkalčič (FC Ptuj), Jure Suban (FK Siliko), Nejc Albreht (FK Siliko), Žan Janež (FK Siliko), Toni Kovše (KMN Meteorplast).

Igralci na čakanju:
Jan Širaj (FK Dobrepolje), Jaka Vener (KN Oplotnica), Urban Šilc (ŠD Extrem), Žak Purič (FK Siliko), Domen Žižek (KMN Meteorplast).

V sklopu intenzivnih priprav na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021 se bo slovenska reprezentanca do 19 let zbrala že drugič v tem letu. V mesecu januarju je namreč sodelovala na močnem mednarodnem turnirju v Poreču, kjer se je pomerila z reprezentancami: Turčije, Belgije in Francije in prikazala zelo obetavne igre.

Popolnoma nova generacija igralcev bo svoj drugi letošnji zbor opravila v slovenski Istri. Med štiridnevnimi pripravami, ki jih bo gostila športna dvorana Burja na Škofijah bo slovenska reprezentanca odigrala tudi dve prijatelski tekmi z reprezentanco Italije.

Reprezentanca Italije je tako kot v nogometu tudi v Futsalu evropska in svetovna velesila. Naj omenimo, da je bila kar dva krat evropski prvak v futsalu, na svetovnih prvenstvih pa je zabeležila dve 3 mesti. Jasno je, da tako močna reprezentanca premore tudi temu primeren podmladek, ki bo zagotovo zelo zahteven nasprotnik naši izbrani vrsti.

Zelo pomembno vlogo v slovenski reprezentanci bodo imeli tudi igralci domačega FC Bronx Škofije. Kar štirje igralci domačega kluba so namreč povabljeni v reprezentanco, kar bo zagotovo dodaten razlog ljubiteljem futsala iz tega okolja, da si tekmi ogledajo. Gre za igralce, ki so bili v sezoni 2018/2019 državni prvaki s selekcijo U17, letos pa zelo uspešno tekmujejo v ligi U19, vsi štirje pa že nastopajo tudi za člansko selekcijo Bronxov v 1. SFL.

Sorodni članki