Kronika: 17.02.2020

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 108 nujnih  primerih in na številko “113” prejeli 450 klicev. Obravnavali so 12 prometnih  nesreč,  pri  katerih se je ena oseba huje, dve pa lažje telesno poškodovali.  Zasegli  so  1  kolo  z motorjem. S področja kriminalitete so obravnavali  7  tatvin,  5  vlomov  v  hiše,  4 poškodovanja tuje stvari in kaznivo  dejanje  nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 11 primerih.

Petek, 14. 2.

Ob  12.40  so  v  eni  od izolskih bank pri štetju dnevnih izkupičkov našli ponarejen bankovec za 50 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 13. uri so bili koprski policisti obveščeni, da je nekdo v zadnjem tednu izpred  stanovanjske  hiše v Pradah ukradel dva starejša multikultivatorja, znamke  Goldoni.  Lastnik  je oškodovan za približno 5.000 evrov. Podana bo kazenska ovadba.

Na  Šmarski cesti v Kopru je ob 13.21 prišlo do prometne nesreče s pobegom. Voznik starejšega Renault Clia je oplazil drugo vozilo in odpeljal s kraja, ne da bi nudil svoje podatke. Policisti še ugotavljajo identiteto pobeglega voznika.

Sobota, 15. 2.

Iz  železniške  postaje  v Kopru smo ob 6.23 prejeli klic, da se tam nahaja okrvavljen  moški.  32-letni moški iz okolice Kopra s policisti na kraju ni hotel  sodelovati,  še  več  pričel  jih  je  žaliti in jim groziti. Zaradi kršitve  javnega  reda  in  miru  so  zoper njega odredili pridržanje in mu izdali  plačilni nalog. Moški je bil v nadaljevanju postopka oskrbljen tudi s strani zdravstvenega osebja SB Izola.

Ob  12.41  smo  bili  s  strani  “ReCO  112”  obveščeni,  da v Sp. Škofijah reševalci  oživljajo  kolesarja.  Policisti  so  na  kraju ugotovili, da je 68-letnega  kolesarja,  državljana  Italije, med kolesarjenjem s prijatelji obšla  slabost, zaradi česar se je zgrudil. Pomoč so mu nudili reševalci, a je kljub temu na kraju umrl. Zdravnik je zaradi ugotavljanja točnega vzroka smrti odredil sanitarno obdukcijo.

Ob  19.39 je v Kopru 25-letni voznik osebnega vozila zbil 43-letnega pešca. Policisti so z ogledom ugotovili, da je pešec hodil po sredini neosvetljene ceste,  zato  ga  voznik osebnega avtomobila ni videl. Pešec je utrpel hude telesne  poškodbe,  zdravi  se  v  izolski bolnišnici. Pešcu bodo policisti zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Vse  pešce  ponovno  opozarjamo,  da  morajo v prvi vrsti že sami čim bolje poskrbeti  za svojo varnost v prometu. To lahko najbolje storijo z nošenjem svetlih   oblačil,   kresničk   in   odsevnikov,  odsevnih  brezrokavnikov, utripajočih luči, ipd.

Izolskim  policistom  ob  23.32  ni  ustavil voznik osebnega vozila Renault Twingo.  Med  begom  je  34-letni  voznik  izgubil nadzor nad vozilom in se zaletel  v betonski stebriček.  Policisti so v postopku ugotovili, da moški nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja, vozil je neregistrirano vozilo, za nameček pa mu je alkotest pokazal 0,65mg/l. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi storitve več prekrškov (34/2, 25/6-1/1 ZMV-1; 56/8-1/3 ZVOz-1; 27/9, 37/5-2, 42/4-1, 45/10-1, 98/2-1, 105/3-4/1 ZPrCP-1).

Nedelja, 16. 2.

V  Kopru  je  46–letni  moški doma vpil na svojo ženo, zato so mu policisti izdali plačilni nalog.

Nekdo  je na osebnem vozilu Mercedes, ki je bil parkiran pred stanovanjskim blokom  v  Luciji,  prerezal vse štiri pnevmatike. Lastnika vozila je s tem oškodoval za približno 600 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ponedeljek, 17. 2.

Ob 1.10 so izolski policisti med rutinsko kontrolo prometa zaustavili 19-letnega moškega iz Lucije. Zaradi suma nedovoljene predelave so mu zasegli skuter znamke Sym Orbit 25. Moški je policistom v postopku izročil tudi manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zaradi uporabe predelanega skuterja sledi obdolžilni predlog (18/4. ZMV-1), za posest prepovedane droge pa hitri postopek z odločbo (33/I ZPPPD).

Ilegalne migracije

V zadnjem vikendu so na območju PU Koper policisti obravnavali 7 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Sorodni članki