Kronika: 11.02.2020

Policisti  Policijske  uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 35  nujnih primerih in na številko “113” prejeli 108 klicev. Obravnavali so 4  prometne nesreče, v katerih je nastala zgolj premoženjska škoda. Zasegli so  1  vozilo.  S  področja  kriminalitete so obravnavali poškodovanje tuje stvari, 2 ponarejanji denarja, 2 grožnji in 2 vloma. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

V  Piranu je nekdo preko noči z ostrim predmetom poškodoval parkiran osebni avtomobil  Kia  Ceed  in  lastnika oškodoval za 3.000 evrov. Sledi kazenska vadba.

Ob  10.33  sta se v Sv. Petru, zaradi parkiranja sprla soseda, pri čemer je 63-letnik  s pestjo v obraz udaril 22-letnika. Policisti so zoper kršitelja uvedli hitri postopek z odločbo (6/2 ZJRM-1).

Pri štetju dnevnih izkupičkov so v eni od koprskih bank našli najprej ponaredek bankovca za 100 evrov in kasneje še ponaredek bankovca za 20 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij, kdo in kje je ponarejen denar vnovčil.

V pozno popoldanskih urah je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo v Sv. Antonu in ukradel ves nakit. Škode je za 30.000 evrov. Podana bo kazenska ovadba.

Ob 0.31 so piranski policisti na cesti Obala ustavili 41-letnega voznika kombija. Alkotest mu je pokazal 0,70 mg/l, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Od ponedeljka 10. 2. od 6.00 do danes 11. 2.  do 6.00 ure, smo policisti obravnavali 4 osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in  Slovenijo. Policisti PP Koper so obravnavali 2 državljana Turčije, ki ju je v vozilu prevažal državljan Slovenije. Zoper voznika sledi kazenska ovadba (308. čl KZ-1). Policisti PP Piran pa so obravnavali 2 državljana Kosova. Vse 4 osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, bodo tekom današnjega dne vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

Sorodni članki