Kronika: 08.01.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 24 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 94 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno tatvino. Intervenirali so 2krat zaradi kršitev javnega reda in miru.

Ponoči je nekdo v Kopru s parkiranega Mercedesa ukradel vsa štiri platišča. Škode je za 750 evrov.

Policisti obravnavajo še prometno nesrečo, po kateri je povzročitelj pobegnil. Za enkrat še neznani voznik je peljal z osebnim avtomobilom od Dragonje proti Šmarjam. Pred odcepom za Korte je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in z ogledalom trčil v ogledalo osebnega avtomobila, ki ga je peljal državljan Hrvaške. Pri tem se je vzvratno ogledalo na oškodovančevem vozilu zaprlo in udarilo v steklo vrat, ki se je razbilo. Povzročitelj s kraja odpeljal. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Ob 22.30 so policisti v Portorožu ustavili 19-letnega državljana Hrvaške z osebnim avtomobilom. Ugotovljeno je bilo, da voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, saj ga ni nikoli opravil. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 7. 1. 2020 od 6.00 ure, do danes, 8. 1. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 3 državljane Egipta, ki so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Sorodni članki