Kronika: 10.12.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 29 nujnih  primerih in na številko 113 prejeli 91 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  dva  vloma in eno tatvino. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru.

Na  mejnem prehodu Sočerga sta vstopila v Slovenijo dva 44-letna državljana Italije.  V  postopku  so  policisti  ugotovili, da sta lovca in posedujeta orožje.  Opravljena  je  bila  kontrola orožja, serijskih številk orožja in listin,  pri  tem pa ugotovljeno, da sopotnik ne poseduje orožnega lista za eno  od  pušk.  Puško znamke Beretta so mu zasegli in zaradi kršitve ZORO-1 uvedli  hitri postopek (po 1. odstavku 81a člena ZORO-1). Kršitelju je bila izrečena globa 3000 evrov in taksa v višini 350 evrov.

Ob 18.50 je na Ankaranski v Kopru 65-letna kolesarka zapeljala na prehod za pešce  pred osebni avto, katerega je pripeljala 23-letna domačinka. Ta je z vozilom  trčila v kolesarko, ki je padla in se poškodovala. Kolesarki sledi plačilni nalog (po 93/11 zv. 1 ZprCP).

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali eno osebo, državljana  Sirije, ki je nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Sorodni članki