Prižig prazničnih luči in obisk Miklavža v Portorožu

Ta konec tedna bosta tudi Portorož in Piran zasijala v praznični preobleki. Otroke bo obiskal Miklavž, ob spektakularnem laser showu pa bodo nastopili violinistka Alenka Mežan in Uroš Perić Trio.

Minuli petek je v Portorožu zaživel božično-novoletni sejem, na katerem več kot 30 sodelujočih ponuja izdelke umetnostne obrti in različne kulinarične dobrote, kot so oljčno olje, vino, pršut, tartufi, vaflji, miške, ne manjkata pa tudi topel čaj in kuhano vino. Prvi konec tedna je minil v znamenju čokolade, s čokoladnimi mojstrovinami sta se predstavila tudi MasterChefa Anže Kuplenik in Sara Rutar, v nedeljo pa so med obiskovalce brezplačno razdelili čokoladno torto velikanko.

V petek, 6. decembra, bodo v Portorožu in Piranu zasvetile praznične luči, otroke pa bo na božično-novoletnem sejmu v Portorožu obiskal prvi izmed dobrih mož, Miklavž. Program, ki ga bo povezovala Lara Pirc, se bo v parku hotela Kempinski Palace Portorož pričel ob 16.30, nato pa bodo župan občine Piran Đenio Zadković, direktor Turističnega združenja Portorož mag. Igor Novel in vinska kraljica slovenske Istre Tea Ivančič slavnostno prižgali praznično razsvetljavo. Ob udarni instrumentalni pop podlagi in zanimivih svetlobnih efektih bo nastopila violinistka Alenka Mežan, nato pa bosta oder prevzela angelček in parkeljček, ki bosta napovedala obisk Miklavža. Ta se bo v Portorož pripeljal kar v starodobniku kabrioletu.

Večer se bo zaključil ob zvokih Uroš Perić Tria, program pa bo popestril tudi spektakularen laser show, ki se bo v vsem večeru štirikrat ponovil. Obiskovalci se bodo v parku lahko slikali s hudomušnimi prazničnimi rekviziti na foto-stojnici Slik Slik.

Veselo bo še ves konec tedna. V soboto, 7. decembra, bo nastopila skupina The Muffin Men, tako v soboto kot v nedeljo pa bodo spet na svoj račun prišli otroci, ki si bodo lahko ogledali plesno-gledališko predstavo Najboljše darilo je prijatelj in nastop čarodeja Mr. Leeja.

Sorodni članki