Kronika: 25.11.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 135ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 335 klicev. Obravnavali so 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali deset vlomov, šest tatvin in dve drzni tatvini. Trikrat so intervenirali zaradi nasilja v družini. Zaradi kršenja javnega reda in miru so intervenirali 17 krat, in sicer šestkrat v zasebnem prostoru, 11 krat pa na javnem kraju.

22. 11. 2019

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je bil nasilen in grozil sledi kazenska ovadba, izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja.

Nekaj minut pred polnočjo so policisti v Izoli ustavili 66-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,80 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog po ZPrCP čl. 105/5-4.

23. 11. 2019

Dopoldan je v izolskem lokalu goste nadlegoval vinjen moški. 63-letnemu domačinu so policisti odredili pridržanje, saj s kršitvami po prihodu policistov na kraj ni prenehal, nadaljeval je z vpitem, žalitvami in agresivnim vedenjem. Sledi mu plačilni nalog.

V lokalu v centru Kopra je nekdo izkoristil nepazljivost zaposlene in izza točilnega pulta ukradel natakarsko denarnico z gotovino. Policisti intenzivno zbirajo informacije..

V enem od lokalov v Portorožu je nekdo gostji ukradel nahrbtnik z osebnimi predmeti, ki ga je obesila na stol.

Popoldan je lucijčan prijavil, da so mu na bencinskem servisu Jagodje s parkiranega in neregistriranega vozila, naloženega na prikolico, ukradli več kosov (žaromete, airbag in pnevmatike).

Zvečer je prodajalka iz trgovine na Škofijah prijavila goljufijo. Moški (visok okoli 180 cm, suhe postave, temnejše polti, z očali, oblečen v dolg
temen plašč in temnejše hlače) jo je pri menjavi denarja zmedel in ji iz blagajne izmaknil 200 evrov.

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanje, ga premetal, zatem pa odnesel zlatnino. Vlomili so tudi v vasi Selce pri Pivki in lastnikom ukradli nekaj kosov zlatega nakita. Obravnavali smo še vlom v bližnji vasi Koče, kjer so ukradli 100 evrov gotovine. Nekdo je vlomil še v hišo v Pradah. Preiskal je vse prostore, zatem pa ukradel gotovino, več kosov dražjih oblačil, nekaj dražjih ročnih ur in tablični računalnik.

Zima je čas, ko je zgodaj tema, v tem času pa je tudi večja verjetnost vlomov. Svetujemo, da doma nimate vrednejših predmetov in gotovine. Ko odidete od doma, se lahko zaščitite tako, da na primer pustite prižgano luč in tako odvrnete nepridiprave.

Ob 23.40 so nas domačini obvestili o nasilju v Kopru. Policisti so na kraju ugotovili, da je moški pretepal žensko, v to pa so se vpleteni tudi drugi družinski člani. Kršitelj, ki se ni umiril niti po prihodu policistov na kraj, je bil pridržan, po zaključenih vseh policijskih postopkih mu sledi tudi kazenska ovadba za nasilje v družini, nasilništvo in povzročitev lažje telesne poškodbe.

24. 11. 2019

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je bivši partnerki grozil s smrtjo, so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi
mu kazenska ovadba.

V Kopru je potekala rokometna tekma, na kateri so policisti dvema navijačema izrekli prepoved udeležbe na tekmah.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje. Lastnici je ukradel prenosni računalnik znamke Fujitsu in gotovino.

Na Briču pa je nekdo popoldan vlomil v kontejner, iz katerega ukradel denarnico z dokumenti in gotovino ter dve varilni maski. Lastnik je
oškodovan za 1350 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 22. 11. 2019 od 6.00 ure, do danes, 25. 10. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 42 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 16 oseb (vsi iz PP Piran) je zaprosilo za mednarodno zaščito.
Policijski postopki še potekajo.

Policisti so po 308. členu KZ obravnavali eno osebo, in sicer državljana Hrvaške. V nedeljo so namreč policisti ob 22. uri ustavili vozilo VW Polo, ki ga je peljal 52-letni državljan Hrvaške, v vozilu pa sta bila še dva potnika, državljan Turčije in državljan Afganistana. Postopki še potekajo.

Sorodni članki