Kronika: 18.11.2019

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 142 nujnih  primerih  in  na  številko 113 prejeli 393 klice. Obravnavali so 16 prometnih  nesreč,  v  katerih  je nastala premoženjska škoda, tri prometne nesreče  z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. S področja kriminalitete so obravnavali  3 vlome in sedem tatvin. Šestnajstkrat so intervenirali zaradi kršitev javnega red in miru v zasebnem prostoru in na javnem kraju.

15. 11. 2019

Ob  10.50,  smo  bili obveščeni o pretepu v Ankaranu. Osumljeni so pretepli 38-letnega   državljana   Slovenije,   ki  je  bil  poškodovan  odpeljan  v bolnišnico.  Dva  storilca, državljan Slovenije in državljan Črne gore, sta bila prijeta na kraju. Za dva osumljena 29-letnika, državljana Slovenije in državljana  Črne gore, je bila podana kazenska ovadba zaradi nasilništva, v soboto  je  bil  zanju odrejen pripor. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Na  Škofijah  je nekdo dopoldan vlomil v dve stanovanji v isti hiši. V obeh primerih je odnesel gotovino in zlatnino.

Popoldan,  ob  16.  uri,  smo  bili  obveščeni, da v Kopru sin grozi očetu. Grozil mu je in ga fizično napadel. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob  16.57  smo  dobili klic, da nekdo grozi s pištolo na Cereju. Domačin je povedal, da so do njega pripeljali znanci iz Kopra in mu grozili s pištolo, zatem  pa  so odpeljali. Policisti so vozilo izsledili v Kopru, v vozilu ni bilo  orožja.   Policisti  intenzivno  zbirajo  informacije o dogajanju, po zaključenih vseh postopkih sledi kazenska ovadba.

Nekdo je vlomil v stanovanje na Oljčni poti v Kopru. Ukradel je zlatnino in denar.

Ob  23.50  je  voznik  osebnega avtomobila na avtocesti proti Kopru trčil v ograjo  zaradi  neprilagojene  hitrosti.  Na  cesti  je  bila  namreč večja količina vode. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti (preizkus alkoholiziranosti 0,0).

16. 11. 2019

Ob  2.  uri ponoči smo dobili obvestilo, da se v Kopru pretepa več oseb. Po prvih  podatkih  so  se  med  seboj  sprli, eden pa je vzel mobilni telefon drugemu,  ki  je želel poklicati prijatelja, ter z njim pobegnil. Policisti zbirajo  informacije  o  dogajanju  in  ugotavljajo  sum  kaznivega dejanja tatvine.

Ob 15.13 je poklicala zaposlena iz izolskega lokala in povedala, da je pred kratkim  iz  skladišča nekdo ukradel telefon. Osumila je stranke iz lokala. Policisti  so  vozilo  izsledili  in ustavili v Izoli. V avtu so bile štiri osebe,  eden  od  njih,  46 let star državljan Italije, je dejansko ukradel
telefon,  vendar  ga  je  že  odvrgel.  Pri pregledu na terenu je osumljeni poskušal  pobegniti,  kar  so  mu  preprečili, uporabljena so bila  prisilna sredstva,  nakar  je  pričel  groziti  policistom.  Zadeva se obravnava kot kaznivo  dejanje drzne tatvine, zaradi kršenja javnega reda pa je bil izdan plačilni nalog.

V  Izoli  je  nekdo  izkoristil nepazljivost natakarice in v lokalu ukradel natakarsko denarnico.

17. 11. 2019

Ob  1.20  so  policisti  v  Seči  ustavili vozilo, ki ga je peljal 18-letni domačin.  V  vozilu  sta bila še dva sopotnika. Zasegli so enemu dve manjši PVC  vrečki s posušenimi rastlinskimi delci, drugemu pa kovinsko škatlico s posušenimi  rastlinskimi  delci.  Zasežena  snov bo poslana na analizo in v primeru pozitivnega rezultata sledi ukrep.

Ob  2.  uri  so  policisti  v  Ankaranu  ustavili 40-letnega voznika, ki ne poseduje  vozniškega  dovoljenja.  Vozilo  so  mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob  4.22  so v Portorožu ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila iz Izole.  Odrejen  preizkus  alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.69 mg/l. Odrejeno  mu  je  bilo  pridržanje,  odvzeto  vozniško  dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

V  koprski  prodajalni je nekdo ukradel več parfumov. Policisti so po danem opisu izsledili moškega z Dekanov. Povedal je, da je parfume že odvrgel. Po podaji pisne prijave sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 15. 11. 2019 od 6.00 ure, do danes, ponedeljka, 18. 11. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 10 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, policijski postopki pa še potekajo.

Sorodni članki