Kronika: 12.11.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 126 klicev. Obravnavali so štiri prometne  nesreče,  v  katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali en vlom in tri tatvine. Intervenirali so trikrat zaradi kršitve javnega reda in miru in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Ob  12.10  smo  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči  v Kopru, na cesti za Markovec.  Povzročiteljica, 32-letna ženska, ki začasno prebiva v Kopru, se je   vključevala   na   cesto   in  izsilila  prednost  40-letnemu  vozniku registriranega   električnega   skuterja  iz  Kopra,  ki  je  peljal  proti Semedelskim   razgledom.   Voznik   skuterja   nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja,  zato  mu  sledi  obdolžilni  predlog,  skuter  pa so policisti zasegli. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob  18.  uri  so  koprski  policisti  ustavili  41-letnega voznika osebnega avtomobila.  Pri  sebi je imel manjšo količino prepovedane droge marihuane, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,49 mg/l. Sledi mu hitri postopek po ZPPPD in plačilni nalog po ZPrCP.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 11. 11. 2019 od 6.00 ure, do danes, 12. 11. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 7 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. PP Piran obravnavajo 2 državljana Tunizije in 2 državljana Alžirije, vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito. Policisti PP Kozina pa so obravnavali 3 državljane Afganistana, ki bodo danes vračani hrvaškim varnostnim organom.

Sorodni članki