Kronika: 28.10.2019

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 131 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 429 klicev. Obravnavali so 23 prometnih  nesreč,  v  katerih  je nastala premoženjska škoda, od teh eno s hujšimi  poškodbami.  S  področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in devet  tatvin,  eno drzno tatvino in eno kaznivo dejanje nasilja v družini. Intervenirali  so  zaradi kršenja javnega reda in miru, in sicer deset krat na  javnem  kraju  in  osem krat v zasebnem prostoru ter posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

25. 11. 2019

V Izoli je nekdo ukradel zaklenjen moped Piaggio Fly 50 4T (25 km/h), reg.št. KP3H-Z2, vreden 1000 evrov.

Zvečer so v Žusterni zasegli osebni avto 26-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli so vlomili v pritlično stanovanje in iz njega ukradli gotovino in zlato.

26. 11. 2019

Ob 1.20 so policisti na koprskem prireditvenem prostoru obravnavali kršitev javnega reda in miru. Varnostniki so najprej iz šotora pospremili pijanega 34-letnika, ki je pred šotorom začel brcati v blagajniški pult in kričati. Policisti so pristopili do njega, ga opozorili naj preneha s kršitvijo in želeli ugotoviti njegovo identiteto. Takrat je začel žaliti in zmerjati policiste in kljub ukazu policistov s tem ni prenehal. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi pa mu plačilni nalog za več kršitev (po 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1).

Ponoči je nekdo na Ul. II. Prekomorske brigade v Kopru z osebnim avtomobilom podrl več količkov na cesti in povzročil škodo, nato pa vozilo
pustil v delu slepe ulice. Policisti so ugotovili, da je kršitelj 55-letnik, ki je trčil v dva kovinska stebrička na levi strani vozišča, nato pa še v betonski zid na desni. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,52 mg/l. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog (po 42/4 in 105/5 ZPrCP).

27. 11. 2019

Nekaj minut čez polnoč je 52-letna domačinka v Kopru parkirala vozilo. Ko je izstopila, ji je nekdo prišel za hrbet, jo porinil na stran in z rame potegnil torbo. Zatem je zbežal. Oškodovanka je imela v torbi le nekaj oblačil.

Ob 4.38 so dobili obvestilo, da je na koncu ravnine Podgorje – Petrinje osebni avto v jarku. Policisti so ugotovili, da je s ceste zapeljal 42-letni državljan Italije, kateremu je alkotest pokazal 0,89 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi mu obdložilni predlog.

V Izoli je nekdo iz vrtne ute ukradel kosilnico znamke ACTIVE in motorno olje. Škode je za 150 evrov.

V Elerjih so izpod nadstreška gostilne ukradli kolo znamke Head Granger, črno – belo – rdeče barve, vredno 1.000 evrov.

Ob 22.05 smo bili obveščeni o prometni nesreči na hitri cesti, na izvozu na Koper-center (proti Ljubljani). Na kraju je bil osebni avto, v katerem je bil poškodovan 50-letni državljan Italije. Reševalci so mu nudili prvo pomoč in ga odpeljali v SB Izola. Policisti so ugotovili, da je z
neprilagojeno hitrostjo za njim pripeljal osebni avto, ki je vanj trčil, zatem pa s kraja odpeljal. Dobro uro za tem se je na policisti postaji sam zglasil 24-letni voznik iz Divače, povzročitelj prometne nesreče. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,69 mg/l. Zaradi dokazov v nadaljnjih postopkih je bilo vozilo povzročitelja zaseženo. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje in za pobeg ne da bi nudil pomoč poškodovanemu. Promet je bil ponovno sproščen ob 1.34.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo od petka, 25. 10. 2019 od 6.00 ure, do danes, 28. 10. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 58 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

 

Sorodni članki