Košarka: Koper Primorska slavi zgodovinsko zmago v Ligi ABA

Košarkarji Koper Primorske slavijo prvo zmago v Ligi ABA v zgodovini kluba. Na drugem nastopu med regionalno elito, prvem pred izjemno glasnimi domačimi navijači, so s 68:56 na kolena spravili sloviti Partizan iz Beograda.

Po težkem porazu v uvodnem kolu Lige ABA proti evroligašu Crveni zvezdi so se novinci iz Kopra tokrat pokazali v najlepši možni luči. Z izjemno nepopustljivostjo v obrambi ter neizprosno borbo za vsako žogo so navduševali tribune koprske dvorane, te pa so jih z glasnim navijanjem do velikega skalpa proti šestkratnemu prvaku Jadrana ponesle tudi v trenutkih, ko jim stvari na parketu niso šle najbolje od rok.


Foto: Aleksander Golob

Primorska zasedba se je obračuna lotila z veliko mero energije. Ta jim je na krilih Lancea Harrisa, ki je že na začetku dosegel osem točk, v četrti minuti prinesla vodstvo s 13:3. Partizan se je nato uspel približati na štiri točke zaostanka (9:13), a sledil je koprski odgovor z devetimi zaporednimi točkami, ki je gostiteljem sredi osme minute prvič prinesel več kot 10 točk naskoka (21:9). V nadaljevanju se je Beograjčanom uspelo približati na 26:30, a koprski tigri so na vse napade tekmecev našli pravi odgovor in na glavni odmor odšli s solidnimi osmimi točkami naskoka (36:28).


Odločitev o zmagovalcu je padla v tretji četrtini, ki so jo tigri odigrali resnično izjemno. Dobrih 13 minut pred koncem je Marko Jagodić Kuridža zaključil delni niz 10:0, po katerem je prednost slovenskih prvakov poskočila na izjemnih 18 točk (52:34). Beograjčani so nato poskušali ujeti priključek, a jih razigrani tigri niso več spustili poleg.

V dresu Koper Primorske se je s 17 točkami izkazal Harris. Izvrstno sta ga dopolnila Žan Mark Šiško (13 točk, 9 podaj) ter Jagodić Kuridža (11 točk, 12 skokov, 3 podaje).

Koper Primorska bo v novem tednu imela nekoliko več časa za pripravo na naslednjega tekmeca v Ligi ABA, saj bo v državnem prvenstvu v 3. kolu prosta. Na regionalnem parketu bo prihodnjo nedeljo gostovala pri podgoriški Budućnosti.

Sorodni članki