Liga ABA: V pričakovanju košarkarske poslastice s Partizanom

Koper je v pričakovanju košarkarske poslastice. To soboto moštvo Koper Primorske čaka prva domača tekma elitne Lige ABA. V Areno Bonifika prihaja ugledno ime. Obračun z beograjskim Partizanom se bo začel ob 18. uri.

Kluba iz Kopra in Beograda si bosta nasproti stala drugič v tej sezoni. Prvič sta se pomerila konec preteklega meseca na regionalnem Superpokalu v Zagrebu. V hrvaški prestolnici so bili črno-beli po hudem boju boljši z 91:77.

V novo sezono Lige ABA sta kluba stopila različno. Koper Primorska je v debitantskem nastopu na gostovanju pri Crveni zvezdi doživela poraz (64:90), medtem ko je Partizan na gostovanju v Laktaših vpisal tesno zmago (75:73). Izvrstno so Beograjčani začeli tudi nastope v drugem najkakovostnejšem evropskem klubskem tekmovanju EuroCupu, kjer po dveh tekmah kot edini v skupini še ne poznajo poraza.

Ekipa, ki jo od lanske jeseni kot prvi tuji trener vodi Italijan hrvaških korenin Andrea Trinchieri, je pred novo sezono korenito prevetrila svoje vrste. V zasedbo je dodala kar sedem novincev. Na zadnjih dveh tekmah Partizana se je izkazal izkušeni Novica Veličković. 33-letni krilni center je proti Igokeji vpisal devet točk, minuli torek pa s 15 točkami, 7 skoki in 4 podajami pristavil levji delež k uspehu na evropskem parketu proti turškemu Tofašu.

Sorodni članki