Kronika: 11.10.2019

Danes zjutraj so policisti bili obveščeni o vlomu v trgovino na koprski tržnici, iz katere so po prvih podatkih odnesli nekaj gotovine, ogled pa se še
opravlja.

Nekdo je ponoči vlomil tudi v hišo v Ankaranu in premetal njeno notranjost. Kaj je odnesel, se še ugotavlja.

Ob 14.20 je na relaciji Bertoki – Koper vozilo ostalo v okvari. Policisti so ugotovili, da se je predrla pnevmatika na tovornem vozilu, in sicer zaradi izrabljenosti. Vozniku je bil izdan plačilni nalog po ZMV, sledi še hitri postopek za podjetje.

Ob 15.30  so policisti v Kopru, na pešpoti med Žusterno in Semedelo, ustavili mladeniča z okolice Kopra s sopotnikom, državljanom Srbije, na mopedu. Vozilo je brez registrskih tablic in brez številk šasije ter predelano, zato so ga zasegli. Vsi postopki še potekajo. Trenutno se obravnava kaznivo dejanje ponarejanja listin, vozniku sledi tudi obdolžilni predlog zaradi različnih kršitev zakonodaje.

Ob 18.20 so v Portorožu zasegli osebni avto 41-letnemu domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu in so črtane iz registra. Zaradi suma da vozi pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen preizkus alholiziranosti, ki je pokazal 0.00 mg/l alkohola. Opravljen je bil še hitri postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na canabis. Odrejen mu je strokovni pregled, katerega pa je na kraju odločno odklonil. Sledi obdolžilni predlog po čl. 56/1-4 ZVoz-1, 34-2/1 in 25/1-1 ZMV, 107/10-12 ZPrCP-1.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo od četrtka, 10. 10. 2019 od 6.00 ure, do danes, 11. 10. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 7 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. PP Piran je obravnaval 5 drž. Iraka, ki so vsi v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Sorodni članki