Piran: Začenja se največja sanacija občinskih cest

Občina Piran je po uspešno zaključenem največjem javnem razpisu za sanacijo določenih delov občinskih cest, ki so bili izbrani skladno z letnim načrtom vzdrževanja za obdobje 2019 do 2021, začela s sanacijskimi deli. Na razpisu, ki je bil razdeljen z namenom doseganja optimalne cene na štiri sklope, sta bila izbrana kot izvajalca sanacijskih del Cestno podjetje Koper in Hip Plus. V sklopu sanacije bo občina preplastila več kot 18.000 m2 občinskih cest, kar bo v smislu rednega investicijskega vzdrževanja na letnem nivoju največ v zadnjih desetih letih.

Skladno s sprejetim načrtom vzdrževanja bodo zaradi izrazitih poškodb in prioritetnih razlogov deležni preplastitve določeni odseki naslednjih občinskih cest: Župančiči v smeri doline Dragonje (dela že potekajo), Lucija – Malija, Seča – Korte, Gorgo – Sv. Križ v Parecagu, lokalna cesta na Lucanu, lokalni cesti v središču Sv. Petra in Nove vasi, odsek Sečovlje v smeri proti Lonzanu, iz Dragonje v smeri Svetega Petra (pred in po serpentinah – dela že potekajo), Beli križ – Strunjan, del Oljčne poti v Piranu, cesta med Vrtovi v Portorožu in nekaj manjših odsekov lokalnih cest.

Občina Piran bo namenila za preplastitev omenjenih cestnih odsekov 450.000 evrov. Slednje predstavlja v smislu investicijskega vzdrževanja najvišjo vrednost v zadnjih desetih letih. V tem obdobju je v preteklih letih namenila občina za redno investicijsko vzdrževanje cest na letnem nivoju od 121.762 do največ 354.851 evrov oziroma povprečno okoli 240 tisoč evrov.

Poleg omenjenih odsekov si bo Občina Piran prizadevala do konca leta izvesti še preplastitev ceste Arze – Fiesa in izdelati ob delu omenjene ceste pripadajoči pločnik.

Sorodni članki