Trst: Znanih več podrobnosti streljanja

Dan za tragičnim dogodkom, ko sta v tržaški kvesturi pod streli napadalca umrla dva policista, so preiskovalci predstavili prve podrobnosti dogodka, ki je v črno zavil ne samo tržačane, ampak celotno Italijo. Po prvih podatkih, naj bi brat napadalca v petek sam poklical na Policijo, da mu je brat povedal, da je dopoldan v Trstu ukradel skuter. Policijo je povabil, da gredo skupaj do brata, saj le-ta ima psihične težave. Na kraj se je odpravila patrulja italijanske Policije in dežurna sanitarna enota. Po končanem postopku so domnevnega napadalca privedli na kvesturo, kjer naj bi zaključili postopke okrog kraje motorja.


Foto: Aleksander Golob

Ko so bili v prostorih kvesture pa je 29-letni dominikanski državljan Alejandro Augusto Stephan Meran presenetil policista. Medtem ko ga je 34-letni agent Pierluigi Rotta pospremil na stranišče, je le-temu ukradel službeno pištoli in ga iz neposredne bližine ustrelil v trebuh in v predel prsi. V tistem trenutku je na kraj prispel še 31-letni Matteo Demenego, prav tako policist na služenju v tržaški kvesturi, v katerega je napadalec sprožil še tri strele. Ko je slednji padel, je morilec vzel še njegovo pištolo in nadaljeval pot v zgornja nadstropja kvesture in streljaj proti tretjemu policistu, a ga na srečo le ranil.

Za tem se je odpravil proti izhodu kjer je želel vdreti v službeno vozilo Policije, a ga je prestregla partrulja italijanskih kriminalistov. Ti so na napadalca streljali in ga ranili v predel dimelj in tako končali morilski pohod.

Napadalca so nato odpeljali v bolnišnico na Katinari in ni v življenski nevarnosti. Preiskovalcem ni želel povedati motiva, ki ga je napeljal k takemu dejanju, saj se brani z molkom.

Brat napadalca ni povezan z umorom!

Napadalčev brat, Carlysle Maran, ki je brata prijavil zaradi kraje in ga pospremil na Kvesturo, je med strelskim pohodom zbežal v eno izmed pisarn. Po prvih rezultatih preiskave ni povezan z dejanjem mlajšega brata ter ni vključen v nadaljne preiskave.

Tržaški Župan Dipiazza odredil Dan žalovanja

Že včeraj, takoj ko je vest zaokrožila med prebivalci Trsta je njihov župan Roberto Dipiazza za soboto, 5. oktobra odredil Dan žalovanja. Žalovanju so se pridružili tudi organizatorji regate Barcolana, ki poteka v Trstu do nedelje 13. oktobra. Večino aktivnosti so odpovedali, zaprte pa so bile tudi skoraj vse stojnice na glavnem prizorišču Barcolana Village na tržaških rivah.

Sorodni članki