Košarka: Pričenja domače prvenstvo, v Bonifiki tudi dobrodelno

To sredo košarkarji Koper Primorske začenjajo z novo sezono državnega prvenstva, v katerem bodo branili lovoriko. Na uvodni tekmi se bodo v domači Areni Bonifika ob 18. uri pomerili z Zlatorogom iz Laškega. Tigri bodo na tekmi igrali tudi za dober namen, saj bo celoten izkupiček od prodaje vstopnic namenjen društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki.

V minulih dneh je Slovenijo preplavila novica o 19-mesečnem Koprčanu Krisu, ki za preživetje nujno potrebuje zdravilo. Zdravljenje je trenutno mogoče le v ZDA, saj v Evropi zdravilo še ni registrirano. Zedinjena Slovenija je pokazala veliko srce, stopila skupaj in že do ponedeljka zbrala več sredstev, kot jih je bilo potrebnih za zdravljenje malega nadobudneža. Še ne dvoletni Koprčan je tako dobil prvo zmago. Njegova družina in Palčica pomagalčica želijo, da ta zgodba pomaga pričarati nasmehe tudi na obraze drugih otrok – drugih “Krisov”, ki potrebujejo pomoč. Že napovedana dobrodelna tekma, na kateri bo poleg kupljene vstopnice mogoče za dober namen darovati tudi prostovoljne prispevke, bo tako namenjena Krisovim prijateljem!

Slovenskim prvakom bo pripadla čast, da v domačem Kopru odigra prvo tekmo nove sezone državnega prvenstva. Nasproti jim bodo stali tekmeci iz Laškega, ki so jih v minuli sezoni tigri izločili v četrtfinalu. Zlatorog je med poletjem doživel precejšnje spremembe. V sezono se podaja z novim trenerjem – na stolček je sedel Robi Ribežl, ki je v zaključku sezone v ekipi deloval kot pomočnik – ter osmimi novimi obrazi med košarkarji. Med njimi sta Črnogorca Dragan Bjeletić in Petar Kusovac, 17-letni Rus Stepan Dmitrievič Gontar ter Američan Kaleb Alejandro Joseph.

V dresu Koper Primorske se bosta svojemu nekdanjemu klubu po robu postavila dva košarkarja. Nejc Barič je v dresu moštva iz Laškega navduševal vse do konca minule sezone, Žiga Dimec pa je na Štajerskem začel svojo športno pot.

Koprski tigri se v domačo dvorano vračajo z razmeroma dobro popotnico. Na nedavnem Superpokalu Lige ABA so resda klonili v polfinalu, a proti uglednima tekmecema iz Beograda (Crvena zvezda in Partizan) prikazali odlični predstavi. Več kot polletni niz brez poraza je bil prekinjen, v sredo pa se želijo znova vrniti v zmagovalne tirnice.

Vstopnice za tekmo so po ceni 6 evrov na voljo preko spleta (povezava je na voljo TUKAJ), na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte (celoten seznam najdete TUKAJ) in eno uro pred začetkom tekme na blagajni Arene Bonifika. Tekma bo prijazna tudi do staršev mlajših otrok (do 6. leta vstopnine ni), saj jih bodo lahko starši oddali v Tigrov brlog, kjer se bo zabaval v družbi animatork.

Foto: Aleksander Golob

Sorodni članki