Kronika: 01.10.2019

Popoldan  je  pri  kampu Fiesa 33-letna državljanka Nemčije pri zaviranju s kolesom  izgubila  oblast  nad  vozilom  in  padla,  pri tem pa se je lažje poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Ob 17.07 je na mejni prehod Dragonja pripeljal osebni avto, ki ga je vozil 75-letni državljan Češke. Ko je voznik izročil dokumente policistom na kontroli, je kot sovoznica v vozilu izstopila 35-letna državljanka Češke, ki je hodila po mejnem prehodu. Na poziv policistke, naj sede nazaj v vozilo, je ta pristopila do policistke, vanjo pljunila in jo fizično napadla. Zoper njo so bila uporabljena prisilna sredstva – za vezanje in vklepanje, pomirila pa se ni niti s službenih prostorih. Na enoti jo je pregledal tudi zdravnik, vendar ni ugotovil posebnosti. Policisti so zadevo obravnavali kot prekršek po zakonu o javnem redu in miru (po 7. čl., 2. ods.) in kršitev po ZNDM-2 (po 45 čl. toč. 9 zveza 27 člena).

Na Goriški ulici v Kopru so našli skuter Jet Euro X, ki je beležen kot ukraden. Lastnik je vozilo že prevzel, nadaljuje se z zbiranjem informacij.
V  Parecagu  sta  neznana moška vstopila v hišo domačinke, pod pretvezo, da naj  bi se ta hiša prodajala in sta prišlla na ogled. Eden od njiju se je z lastnico  pogovarjal,  drugi  pa  je  medtem  ukradel  1000  evrov in zlato verižico.

Sorodni članki