Futsal: V 1. krogu na Škofijah primorski derbi

Ta vikend bo v novo sezono vstopilla tudi 1. slovenska Futsal liga. Edini obalni klub FC Bronx iz Škofij bo v petek, 13. septembra v domači dvorani Burja gostil Oplast iz Kobarida. Tekma bo pričela ob 20:30 uri.
Je pa FC Bronxte teden, pred prvim prvenstvenim krogom 1. SFL predstavil zasedbo bo štartala v prvenstvo. Med poletjem je bilo kar nekaj ugibanj pa tudi dejanskih sprememb, zdaj pa je situacija jasna tako kar se tiče odhodov kot prihodov. Res, da je nekaj nastopov novincev v rokah registracijske komisije NZS, vendar se bo tudi to v kratkem uredilo.

Največ zanimanja je med poletjem vladalo zagotovo za prvega strelca lige in člana državne reprezentance Nika Zajca. Na koncu se je Nik odločil za igranje v nižjeligaškem a še vedno finančno dobro stoječem italijanskem klubu FC Pordenone. Tako njemu kot vsem ostalim, ki so si izbrali druge sredine želimo veliko uspeha na novi športni poti. Za igranje v nižjeligaških konkurencah vendar v velikem nogometu sta se odločila tudi Kevin Škerlič in Jan Palčič. Jure Pajnkihar pa se je po zaključenem študiju v Kopru vrnil v rojstno Vrhniko.

Seveda klubska uprava ni sedela križem rok in je poskrbela, da bo naša članska ekipa kljub odhodom še vedno spodoben državni prvoligaš. Skladno s politiko kluba so novi igralci rekrutirani izključno iz obalno kraškega območja oziroma iz lastnih mlajših selekcij. Pravih novincev je malo. To sta le devetnajstletni Uroš Đurić iz Postojne in dvajsetletni Jaka Rupnik, domačin iz Škofij, ki prihajata iz velikega nogometa.

Po krajši odsotnosti povzročeni zaradi poškodb in drugih obveznosti pri Bronxih znova igrajo tudi: igralec Đoša Lazarević ter vratarja Vasja Golja in Andreas Skutelj.

Iz mladinske ekipe je članom priključen Domen Ličen. Poleg njega pa bodo svoje minute dobivali tudi: Jan Rakar, Davor Stanišič, Žiga Mrak Kneževič, Tilen Cupin, Vid Omčikus in tudi vsi ostali, ki bodo dokazali, da si to zaslužijo.

Dva igralca pa se k nam vračata iz tujine in sicer prav iz že omenjenega FC Pordenone. Tilen Kamenčić že trenira in bo zaigral takoj, ko bo administracija obeh nacionalnih zvez uredila birokracijo. Tine Kapun pa se bo ekipi priključil nekoliko kasneje, ko opravi vesele obveznosti, ki ga pričakujejo v družinskem krogu.

Jedro ekipe pa je že znano in se že nekaj let pripravlja na prevzem nosilne vloge v naši ekipi. Alen Mordej, Jernej Peroša, Borut Kolar, Dejan Bojkić, Alen Buljubašić, Nik Kovačič, Nik Klinc in Marin Mandir so tisti od katerih se pričakuje, da zablestijo na slovenski futsal sceni.

Ekipi pod vodstvom Marka Hrvatina kateremu bosta pomagala Tine Kapun, Goran Muženič in vsi ostali razpoložljivi kadri v klubu želimo uspešne igre in čim boljšo uvrstitev s katero bi dokazali, da je pot našega kluba prava pot za bodočnost slovenskega futsala.

Sorodni članki