Koprski šport na dlani – Štiri lokacije, 46 društev in 26 različnih športov

Da je rekreacija pomembna za bolj zdrav in kvaliteten način življenja, se v Športni zvezi Koper dobro zavedajo. Ker obseg gibanja in športnega udejstvovanja med mladimi po vsem svetu upada, so se odločili za pozitivno spodbudo udejstvovanju v rekreativnih športih. Ker pa za bolj zdravo življenje ni pomembno le gibanje, temveč tudi osebni stik z ljudmi in druženje, konec tedna organizirajo Koprski šport na dlani.

Živimo v časih, ko je sedeči način življenja in dela vse bolj prevladujoč. Čeprav se vedno več ljudi zaveda, da naredijo veliko zase že, če se odpravijo po opravkih peš ali s kolesom. Redno gibanje pomaga nadzirati telesno težo in ohranjati mentalno zdravje. Toliko bolj pomembno je, da se tega začnemo pravočasno zavedati, saj so otroci, ki se več gibajo in športno udejstvujejo, v šoli bolj uspešni in pridobijo zdrave načine vedenja.

V Športni zvezi Koper v ta namen organizirajo Koprski šport na dlani. Trenutno je prijavljenih 26 športov in 46 društev. Do sobote pričakujemo, da se nam bo pridružilo še kakšno društvo, pravi podpredsednik Arturo Steffe. Prireditev se bo odvijala na štirih lokacijah, na igriščih ŠRC Bonifika, v dvorani OŠ Koper, v Areni Bonifika in v Centru vodnih športov Žusterna.

Cilj prireditve je predstaviti občanom občine Koper, katere športe lahko obiskujejo in hkrati omogočiti vsem klubom, da se predstavijo in tako vabijo nove člane v svoje vrste. V Športni zvezi Koper smo se odločili, da to omogočimo tudi manjšim društvom, ki nimajo dovolj sredstev ali možnosti, da se lahko predstavijo širši množici in tako pridobijo nove člane, poudarja Steffe.

Na ŠRC Bonifika se bodo predstavili Atletski klub Koper, Lokostrelski klub Ankaran, nogometni klub FC Koper, NK Jadran Dekani, Balinarsko društvo Marjetica Koper, Društvo za športno rekreacijo in telesno vzgojo Partizan bo predstavilo odbojko, Društvo za športno rekreacijo Kinetic studio pa vadbo joge. Tenis bosta zastopala Tenis klub Pro ten in Teniški klub Luka Koper, za plezanje bosta v Plezalnem centru Plus Climbing poskrbela Obalno planinsko društvo Koper in Obalni alpinistični klub.

V Areni Bonifika se bodo predstavili Društvo fudokan akademija Slovenija, Kickboxing klub Koper, Judo klub 15. maj Marezige, Karate klub Shotokan samurai Koper, Karate klub Tora KŠOK in Kegljaški klub Adria Ankaran. Za futsal bodo poskrbeli Klub malega nogometa Bronx Škofije in Malonogometni klub Black&White. Prisotni bodo še Rokometno društvo Koper 2013, Žensko univerzitetno rokometno društvo Koper, Klub za atletsko gimnastiko California Koper bo predstavil fitness vadbo, gimnastiko bodo predstavili Športni klub Salto Koper, Klub za ritmično gimnastiko Juna šport in Gimanstično društvo Koper.

Če vas zanima ženska košarka, namizni tenis, ples, smučanje, pikado ali šah, pridite v dvorano OŠ Koper, tam bodo Košarkaško društvo Košarka za vse, Namiznoteniški klub Škofije, Društvo za razvoj plesne dejavnosti Elite, Plesni klub V.I.P. Koper, Plesno društvo FDC – Fiona Dance Company, Plesni klub Soy Cubano, Smučarski klub Capris, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Koper, Klub Val Koper. Na stojnicah bo mogoče obiskati Društvo invalidov Koper, Univerzitetno športno zvezo Primorske in ŠD Partizan Obala.

V Centru vodnih športov v Žusterni se bodo predstavil Jadralni klub Jadro Koper, Kajak kanu klub Žusterna, Klub jadralcev na deski Bum, ŠD 3Šport Črni Kal, Društvo Oceandiving, Športno potapljaško in ribiško društvo PLK, Ribiško čolnarsko društvo Porporella ter Športno društvo Ocean.

Šprtno društvo SUNVOLLEY bo na peščenih igriščih organiziralo turnir v odbojki na mivki in na Škofijah se bo na 5. Golažjadi predstavilo ŠPORTNO DRUŠTVO KETTLEBELL LIFTING N1 OBALA

Sorodni članki