Konec tedna zaradi obiska predstavnikov zveze NATO občasne kratkotrajne zapore prometa

Med  13. in 15. septembrom 2019 bo v Sloveniji potekalo zasedanje Vojaškega odbora  zveze  Nato,  katerega  se bodo udeležili visoki predstavniki zveze Nato.  Zasedanje  bo  potekalo  na  območju  Policijske  uprave  Ljubljana, spremljevalni  program  pa  tudi  na  območjih  Policijske  uprave Kranj in Policijske uprave Koper.

Policisti  bodo  v  času  obiska  delegacij  na določeni lokaciji ali trasi potovanja  varovanih  oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. Na vseh  večjih križiščih bodo urejali promet in zagotavljali čim bolj nemoten prehod   varovanim  osebam,  ostalim  udeležencem  v  prometu  pa  normalno vključitev v promet.

Na  podlagi  odredbe  s  6. septembra 2019, ki je bila objavljena v Uradnem listu RS št.  54/19 (https://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?sop=2019-01-2484), stopi  v  času obiska  v  veljavo  prepoved  prometa  za  tovorna  vozila in skupin vozil, katerih  največja  dovoljena  masa  presega  7.500  kg  in  vseh  vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu, in sicer:

– v petek, 13. septembra 2019, od 12. do 18. ure in
– v nedeljo, 15. septembra 2019, od 8. do 10. in 12. do 17. ure.

Vse  udeležence v cestnem prometu na Policiji pozivajo, naj zaradi varnosti udeležencev obiska  in  lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov, ki bodo skrbeli  za  varnost v cestnem prometu. Priporočamo, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah. Svetujemo vam, da vozite strpno in previdno.

Ob   tem  seveda  velja  opozorilo  voznikom,  da  se  morate  ob  srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi  lučmi,  ustaviti,  se  po  možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni  omogočiti  neoviran  in  prost  prehod.  Z vožnjo lahko nadaljujete takoj,  ko  mimo  vas zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro  lučjo  oz.  ko  vam  to dovolijo policisti, ki bodo urejali promet v križišču.

Morebitne  spremembe  bomo  sproti objavljali na spletni strani policije in jih posredovali javnosti preko sredstev javnega obveščanja

Sorodni članki