Pašta z refoškom

Potrebujemo nekaj debelih rezin pršuta, žlico masla, malo olivnega olja, sir pecorino ali grana padano, sol, poper, začimbe in seveda refošk. In sicer dober refošk, najboljši refošk … Polovico pršuta narežemo na tanke trakce in jih na peki papirju v pečici zapečemo do hrustljavosti (200°C, cca 10 minut). Medtem grejemo slan krop, v katerem bomo zakuhali pašto. Ko voda zavre,…

Preberi več...

Klemen Kladnik – (bivši) košarkar, ki mu ni vseeno

Če meriš okoli 210 cm (plus/minus 10%), je težko biti hiperaktiven, toda nekaterim uspeva. Klemen Kladnik se je 28. marca 1974 v Ljubljani rodil študentskemu paru bodočih socialnih delavcev, kar ga je zaznamovalo za celo življenje. Nikoli ni doštudiral, verjame pa, da sta starša uspela nanj prenesti tisto, kar bi morali vsi starši – željo, da pomaga sočloveku. Zdaj je…

Preberi več...